2012. május 8., kedd

Párizs, Párizs....és Brüsszel

A hosszú hétvégét Párizsban töltöttük, a Csodalámpa Alapítvány önkénteseiként két fiatal kívánság-teljesítésén ügyködtünk :-) Elindultunk itthonról a 25-30 fokból és mire odaértünk ...... lett 9-11 fok és végigkísért bennünket a szakadó eső. De ez sem szegte kedvünket, mi juszt is jól éreztük magunkat!
 
Első nap megmásztuk a Diadalív 179 lépcsőjét és sétáltunk egy nagyot a Champs Elysées-n.
 
Sacré-Coeur székesegyház
  A híres Moulin Rouge ...
  ... és a még híresebb Eiffel-torony
 Invalidusok
Napoleon sírja
Timi barátnőmmel még 1993-ban (ha jól emlékszem....) Elba szigetén jártunk, ahol Napoleon a száműzetését töltötte. Most, 19 évvel később láthattam a síremlékét is. Azt gondolom, itt az ideje újból kezembe venni Tarlé Napoleonját is :-)
 

 
A Louvre :-)
Aki már járt ott, annak nem kell mondanom semmit. Ezer és ezer múzeumra való kincs található ott. Talán még egy hét sem lenne elég ahhoz, hogy az ember befogadja azt a sok látnivalót. Nekünk sajnos csak 3 óránk volt, és bátran állíthatom, soha még ilyen gyönyörű festményeket nem láttam. Csak néztünk és néztünk és néztünk és döbbentünk, aztán megint néztünk egy kicsit. És még most is ott nézelődnék, ha meg nem szólal a "Mindjárt bezárjuk a múzeumot!" figyelmeztetés.
 
 A fiúk :-)))
A nap fénypontja
 Az elmaradhatatlan kézzel készített vaníliás-likőrös belga bon-bon. És tényleg olyan finom, mint amilyennek a csomagoláson keresztül is látszik :-)
 Notre-Dame
  Szent Michel szökőkút
 
Sorbonne
Sajnos a kápolnába nem tudtunk bejutni, Richelieu bíboros sírját nem láttuk. Azért elgondolkodtunk Józsival, hogy mit is szólhatnak a párizsiak Napoleonhoz avagy Richelieuhöz.....
 
 
 Luxemburg kert
És ezt a képet is muszáj volt megmutatnom: Csendőr Párizsban - mert fűre lépni tilos - avagy mert Párizsban is  tilos az Á :-)

3 megjegyzés:

MELI-BEADS írta...

Szia Zsófi!!
De örülök,hogy megmutattad a képeket!!Nagy vágyom nekem is eljutni Párizsba:))

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Gyönyörű képek,jó volt újra Párizsban kószálni,nagy élmény!!

Piky73 írta...

Gyönyörű képeiddel felidézted bennem a párizsi túráimat :) Köszi, hogy megosztottad fantasztikus élményeidet! :)