2011. május 30., hétfő

Nemzetközi Budapest Bajnokság Tőrverseny

Az első csoport
A második csoport
 Győztes mosoly :-)
Fősegédnök :-)
Tábla - egyszer talán majd megértem, hogyan is működik a tőrvívás, de az még nagyon-nagyon-soká lesz...
A 8 közé jutásért
A legjobb nyolc között
Meglepetés :-)
Ötödik hely
Végeredmény

2011. május 26., csütörtök

Mi nyílik a kertemben :-)

Damjanich János Álalános Iskola
4.b. 
Kati néni
Petra
Lili
Lea
Amarilla
Rozi
Barbi
Dominika
Kata
Lilla
Az én kertemben bizony boglárkák nyílnak :-) Nagyon szeretem ezt a kis réti virágot, így aztán különösen örültem, amikor Cseresznyevirágtól megkaptam a gyöngyboglárka mintáját. Hihetelenül jó érzés volt fűzni!Mindegyik darab személyre szabotttan készült. Remélem, a lányok örömmel viselik majd, és eszükbe jut róluk a kis csapat

2011. május 24., kedd

Flower power - kettő az egyben

Rá kellett jönnöm, hogy  nagyon is szeretem ezt a mintát. Olyan hamar elkészült, hogy szinte észre sem vettem. Lillám választotta ezt egy tanár néninek, mert szerinte nagyon illene hozzá.
Jól jött egy kis alkotás, mert az elmúlt két hét biza’ a bontással telt. El sem merem mondani, hogy összesen kb 10 darab ékszerem maradt meg, a többi olló alá került. Így vált áldozattá többek között a lámpagyöngyös horgoltam, valamennyi peyote háromszögem, a raw virágaim (bár Lillának sikerült egyet megmentenie saját részére :-),  az összes karkötőm és kb 25-30 darab bogyóm - fűzöttek és horgoltak vegyesen. De most már aztán tényleg rend van a gyöngyös fiókomban  és fűzhetnék is – ha lenne ihletem.

2011. május 16., hétfő

Tündérlila Stella

Minta: Perle4You
Nem ez az első Stellám, de szerintem nem is az utolsó. A gyöngyök már régóta a dobozkámban lapultak, amikor Tündénél megláttam a Hulló csillagot. Innen az ötlet - jé, hát nekem is hasonoló fánkjaim vannak :-))) Tünde, köszönöm szépen az ihletet
Ajándékba készült sok-sok szeretettel.

2011. május 12., csütörtök

Napsugár

Az elmúlt hét leginkább a bontással telt. Több ékszerem is áldozatul esett a elképzelésemnek, miszerint amit nem fogok hordani, az tök feleslegesen csücsül a dobozban, ollót neki!
Így hullott darabjaira a burberry szettem egy lánccal, egy ferdehorgolt karival és egy peyote háromszöges gyűrűvel; egy hurkos horgolt lánc; egy sima horgolt lámpagyöngyös lánc, kettő peyote kétoldalú háromszöges lánc és egy Galaxy bogyó. Így viszont lett egy csomó gyöngyöm  :-)
Azért fűztem is ám…a Csillagok háborúja 1652. megtekintése közben született meg ez Napsugár horgolt lánc (elnevezés Orsi után szabadon :-)
Egyszerűen imádom! Pont olyan, aminek lennie kell, szépen kifekszik a nyakon, elegáns és sugárzóan szép.
Orsi, hálásan köszönöm az ötletet és az ihletet!

2011. május 5., csütörtök

Lencse


Mostanában nagyon megszerettem az olivazöldet. Sajnálom, hogy az én ruhatáramhoz nem annyira illik. Így marad az, hogy meglepjek vele másokat.

2011. május 3., kedd

Boglárka

 
Minta: Cseresznyevirág
Hát ez biza’ nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna…. Bevallom, a hercegi esküvő összefoglalója alatt fűztem, talán ezért is sikeredett olyan „habosra” :-)
Pedig fejben olyan jól nézett ki. De amikor több zöldet tettem bele, nagyon zöld lett, így meg olyan izé. Még otthon lakik a ládafiában, de nagy valószínűséggel ollót kap majd :-(
Köszönöm a mintát Cseresznyevirágnak!

2011. május 1., vasárnap

Amidala

Minta: Maya

Egy harmadikos gimnazista lánynak próbáltam meg ajándékot fűzni úgy, hogy soha életemben nem találkoztam vele, és nem is tudtam róla semmit sem. Gondoltam, a fekete - ezüst talán beválik, és a minta is pont olyan kortalan :-) Nagyon tetszetős medál lett, de azért a tulipán se kutya :-)))
Köszönöm szépen a mintát Mayának!