2010. április 26., hétfő

Disneyland és Párizs


2010. április 22-24.
A fiúk három napot töltöttek Disneylandben és Párizsban. Józsi a Csodalámpa Alapítvány Önkénteseként kísért egy csoportot. 
A Csodalámpa Alapítvány célja, hogy kívánságok teljesítésével egy-egy életét fenyegető betegségben szenvedő kisgyerek élete legalább néhány órára vagy napra gondtalanabb legyen, hogy megtörjön a betegség szörnyű rutinja: több héten át tartó kórházi kezelés, néhány nap otthon, majd újra kórház...hosszú hónapokon, éveken át. Hát igen...
Milyen más volt az, amikor Lillámat vártuk haza Disneylandből 2007. őszén.....
De most mi - lányok, három napot töltöttünk kettesben. Együtt voltunk vívó-, és úszás edzésen; moziztunk otthon,  ettünk baklavát, ittunk gyümölcsturmixot, nagyot sétáltunk az Andrássy úton, és azért shoppingoltunk egy kevéske gyöngyöt is :-)))

2010. április 23., péntek

Bogyóresz - Galaxy

Minta: Gill Slone

Büszkeségem!

2010. április 22., csütörtök

Lila varázslatAz első gyöngyhímzésem :-)
Lila ide vagy oda, nekem nagyon tetszik. Már csak azt kellene megtudnom, hogy mit lehetne a medál hátoldalára tenni, mert ez a fehér Lacy szerintem hamar elkoszolódik. Szívesen fogadom az ötleteket!
A lánc kiválasztása nem volt olyan egyszerű. Felfűztem az első változatot, aztán - amikor már majdnem teljesen elkészült, lebontottam. Utána elkezdtem mintákat rajzolgatni, és a családi kupaktanács a "keresztes" mellett döntött.
Ajándék lesz. Remélem, tetszeni fog annak, akinek készült :-)

2010. április 21., szerda

Keleties kék

Minta: Unicornio
Amikor megláttam ezt a mintát Tündinél (most nem találom sehol), azonnal tudtam, hogy kell nekem. Élőben olyan nagyon szép!
Gyerekkoromban a kék volt a kedvenc színem, de kékben max az iskolaköpennyel rendelkeztem. Jelzem, most sincs egyetlen kék ruhám sem :-)

Tulipánok

Minta: Ildikó

2010. április 20., kedd

Virágom, virágom

Flower power
Majd egy évig pihent ez a kis virág, mire szereléket kapott. Amikor elkészült, valamiért nem tetszett. Állásában megkoptak (!!!) a sötétlila gyöngyök, amiért nagyon mérges lettem, a virágnak mégis jót tett.
Hogy van az, hogy nagyon sok pénzt kifizetünk a delica gyöngyökért, és amikor szólni merészelsz, hogy még csak hozzá sem nyúltál, és úgy lekopott, max egy vállrándítást kapsz cserébe? Hozzáteszem, nem először jártam így ezzel.
Kopik ez a lila delica, a sütőtök delica és 15/0 kása, az antik rózsaszín delica.... Ja, és a nikkel 11/0 kása is fél év alatt átlátszóra kopott. 

2010. április 19., hétfő

Horgolt hematit

Láncot kapott az első ásványbefoglalásom. Igazán finom kis elegáns darab lett belőle. Egy kicsit gondolkodtam ugyan, hogy ne fűzzem -e újra a láncot apró kásával, de aztán maradt így.

Nosztalgia

Tegnap (a foci után ) Bábszínházban voltunk, és utána elmentünk a Vuk cukrászdába. Aki már járt ott, tudja, hogy miről beszélek. Ott kapható a világon a legeslegfinomabb rumosdió fagyi. Aztán elsétáltunk a Bikszádi sulihoz, megmutattam a gyerekeknek, hova is járt anya iskolába. Utána meg jött a Bikás játszótér :-))) Nagyon szalad az idő. 30 éve még én rohangáltam a parkban, most pedig a padon ülve figyeltem a gyerkőcöket. Jövő héten már a bicajokkal felszerelve jövünk vissza. Végül is nincs olyan messze Gödöllőtől :-))))

Foci kupa - Gödöllő

2010. április 18.

2010. április 14., szerda

Szeged 2010.


Kettecskén :-)
Szegedi magnólia
A szeme sem áll jól :-)))
Etetés az állatkertben
Egy rém rendes család
Tojásfestés
....és a lényeg....
Mit is mondjak? Szegeden zöldebb a fű, színesebb a világ!
Nem is gyötrik egymást mindig :-)
A legkedvencebb játszóterünk - Lilla
A legkedvencebb játszóterünk - Andris