2013. július 29., hétfő

Országos Bajnokság - Hódmezővásárhely-Tortát Gödöllőnek

 
 
 
 Az MTK-s lányokkal
Pöltz Anna, Hanzl Lilla, Tóth Flóra, Tomka Ivett

Az első napon az egyéni küzdelmek zajlottak. Nem volt egy könnyű sorsolás, és a vívás is kissé álmosra sikeredett. Emiatt aztán a táblán 15-ként rangsorolták. Mi sem bizonyítja az egyenlőtlen viszonyokat az, hogy a 16. helyezett lányt például a 15. helyezettet Lilla 15/1-re verte. Aztán következett a versenyben elsőként rangsorolt, így maradt a 15. hely. Nem volt elkeseredés, mert ez egy ilyen napra sikeredett :-)
Aztán jött a Fülöp Mihály Kupa eredményhirdetése, ahol nagy meglepetésünkre Lilla a 7. helyen végzett úgy, hogy bizony nem indult minden versenyen .
És meg kell mondanom, hogy egyedüli vidékiként került be a legjobb 8 közé, "csak" az MTK, illetve Törekvés színeiben vívó lányok végeztek előtte. Olyan ez, mintha Gödöllő mondjuk a 3. lenne az NB I-ben :-)

Másnap következtek a csapatküzdelmek, ahol némi hátránnyal indultunk tekintve, hogy a csapatokat az egyéni OB eredményei alapján rangsorolták, a GEAC-ból pedig egyedül Lillának volt eredménye. De sebaj, mi jókedvűen vágtunk neki az útnak és a lányok az esélytelenek nyugalmával kezdhettek neki a bemelegítésnek.
Az első körben a Törekvés volt az ellenfél, ahol egyik pillanatban azt hittem, simán nyerünk, aztán egy 0/17-es asszót követően meg azt, hogy simán kikapunk.
Lilla az utolsó, mindent eldöntő asszóban hideg fejjel vívott és fordított 34-38-ról, így végül a GEAC 41-39-re megnyerte a mérkőzést. 
Ekkor következett az első körben erőnyerő MTK. Azon izgultam szülőként, hogy legyünk képesek tust adni. Aztán nem is akármennyit, 12 tust vittek be a lányok, és ez olyan csoda volt, hogy a vereség ellenére mosolyogtunk, mert megcselekedtük,amit megkövetelt a haza :-)))
A következő ellenfél a BP. Honvéd csapata volt, és itt lett igazán értelme a lányok csatakiáltásának, amely így hangzott "TORTÁT GÖDÖLLŐNEK". Persze ezt rajtuk kívül senki sem értette :-))) Ennek az a háttértörténete, hogy Pista bá' (Czakkel István, edző) azt mondta, ha a lányok érmet hoznak az OB-ról (ami a VERSENY a vívásban), akkor saját maga süt tortát. Nosza, meg is született hát a GEAC jelmondata :-)
A szülői szurkoló kar (élen velem :-) semmit sem bízott a véletlenre. Olyan hangulatot teremtettünk, hogy még a másik pástról is minket néztek:-) Na jó, lehet, hogy egy kicsit túlságosan is vérmesek voltunk. De egy szó, mint száz, kétség sem férhetett ahhoz, hogy ezen a napon kié is lesz a bronz érem :-)))

 
 
Az OB III. helyezett GEAC csapata
Zászkaliczkly Piroska, Erdős Hanna, Hanzl Lilla
és az edző Galambos Gábor
 Lilla és a nagyon-nagyon büszke anyuka
(éppen anyák napja volt :-)))

0 megjegyzés: