2012. november 13., kedd

Gyöngytelenség

Háááát hol is kezdjem......
Sajnos vagy nem sajnos, de körülbelül fél éve annak, hogy nem fogtam gyöngyöt a kezembe, és körülbelül ugyan enyni idő telt el azóta is, hogy körbenéztem volna a gyöngyös nagyvilágban. A múlt héten elővettem a dobozkákat, de öt órán át tartó meddő próbálkozás után újra visszasüllyesztettem őket a fiók legmélyére.
Nyakláncaim legnagyobb része is elajándékozásra került...... Na, ez utóbbit nagyon sajnálom, mert jó lenne néha-néha viselni őket. Bár a saját darabjaimat sosem szerettem annyira, mint amennyire csodáltam mások alkotásait.
Ez a fél év megmutatta számomra is - mint ahogy a kedvesem már korábban is mondta, hogy az életben a legtöbb dolog érdekkapcsolatokon alapul, de nagyon jó érzés tudni, hogy volt egy ember, aki mégis rám nyitotta az ajtót :-)
Tudom, most az lenne a legjobb, ha a kincseimet átadhatnám másnak, csak hát ugye nincs, aki megvenné, és aki gyönyörűségeket alkotna belőlük, pedig jómagam már nem lelem örömömet bennük. 
Tudjátok milyen az, amikor a gyűjtőszenvedély elkapja az embert.... Józsi mindig azt mondja, hogy a nők egy-egy maroknyi színes kavicsért a világot is eladnák :-) Most, hogy a minap órákat ültem a nyitott gyöngyös dobozok felett, be kellett látnom, hogy igaza van. Olyan színeket és formákat vásároltam, amiket soha, de soha nem fűznék el, még akkor sem, ha ezer évig élnék....csak sajnálom kidobni őket, mert azért elég sokba kerültek.
Biztos vagyok benne, hogy lesz még egy-egy apróság, de már csak a saját örömömre, nem pedig azért mert tartozni akarok valahová.
Azért született néhány alkotás, íme - a teljesség igénye nélkül :-)

 Lazy Katy
Minta: Birgit Freyer
Fonal: Katia
 
 
 
 
 
 
Csudára szép ez a kendő :-) Csak az a baj, hogy lehetne egy kicsit nagyobb is, hogy jól körbe lehessen tekerni a nyakamon. Sebaj, majd a következőnél...
Látni kellene élőben, mert azért úgy az igazi. Az első fotók odabent készültek, és már tudom, hogy kék háttér előtt nem fényképezünk :-)
Nosza, a kedvesem engedve az unszolásomnak, készített néhány kinti fotót is. Mit neki, hogy a kendő visszáját fotózta. A fiúk szerint ugyanis tök egyforma mindkét oldala és nem is értik, hogy mi ezzel a problémám :-)))
 Selene Beanie és Christian sapka
Minta: Kutas Ági
Fonal: Bucilla
 
Nagyon szerettem kötni ezeket a sapkákat, mert végre sikerélményt adtak :-) Így, a képeket nézve már látom a hibákat, de hiába sárgák és savanyúak, az enyémek  - azaz a kis családomé :-)

És végezetül, de nem utolsó sorban, a kis megfigyelő.....

 
 

6 megjegyzés:

Orsi írta...

De jó, hogy előkerültél! Nagyon jók ezek a kötöttek! Amit a gyöngyök felhalmozásáról írtál... Na, az szerintem minden gyöngyös csjszira igaz:-DDD Nálam még az is súlyosbítja a helyzetet, hogy ha elajándékozok valamit, amit évek óta nem használtam fel, tuti, hogy max. 2 héten belül pont arra lesz majd szükség :-P Szóval pihentesd a kincseidet, előbb-utóbb újra kézbe fogod venni őket! Ja, és hozzál nekünk sok szépséget, akár gyöngyöt, akár mást!

Alma írta...

Szia Zsófi!

Bekukkantottam hozzád és elolvastam soraidat ,így ismeretlenül.
Amit láttam nagyon szép és tartalmas ! Egy alkotó ember keze munkájának nyomai. Jól jönnek még azok gyöngyök......... ha egy másik pillanatban húzod ki azt a fiókot:)))
Jó alkotást!!!

Évi írta...

Tudom Zsófi,én is régen írtam neked:-( De tegnap többször is eszembe jutottál:-)
Majd visszatér a gyönygözhetnéked is,ne sürgesd, jön az magától!!
Most van más ,amiben kiélheted az alkotás vágyadat! Nagyon tetszenek a kötötteid!! Sok-sok puszi!!!

Ami írta...

Zsófi, szépek ezek a kötött (ugye kötött?) dolgok!
Micsoda háziállatotok van!
Az utóbbi időben én se sokat fűztem, még a hónapokkal ezelőtt megígért dolgokat sem sikerült elkészíteni (még jó, hogy ismerősnek lesznek).

Ha most más kreatív dolgok felé fordultál is, azért lehet, hogy még jól jönnek azok a gyöngyök idővel, nem? Nem tudom, milyen gyöngyökkel kapcsolatos érdekbarátságra gondoltál, én ezt még nem tapasztaltam. Bár igaz, sose jártam fűző klubokba :)

Pósa Andrea írta...

Én szeretem az "egyéb" dolgaidat is. Mindig irigykedtem, hogy milyen szép sapkákat, kendőket csinálsz. Nekem ez sajnos nem megy.
Volt idő, amikor én sem fűztem semmit, de hidd el, hogy előbb-utóbb elkap a szenvedély megint! Én nagyon várom a gyöngyös alkotásaidat is.

Gruber Tímea írta...

remélem nem fordítasz végleg hátat a gyöngyös dobozodnak. Nagyon szeretem a gyöngyös munkáidat. Az új kötött sapkáid nagyon szépek lettek. A kendő fán történt fotózása nagyon tetszik!