2012. július 9., hétfő

Minden, ami kimaradt :-)

 
Nagyon szeretem ezeket a képeket, amik csak úgy, maguktól készülnek az ékszerek fotózása közben. Gyakran el is felejti az ember, hogy mi volt a harci feladat :-)
 Agnella
 
 
Minta: Tiszi
Az én  mini Agnellám :-))) Egyszerűen muszáj volt megfűznöm ezekkel a gyöngyökkel is, mert annyira, de annyira jól mutatnak együtt. Persze valószínűleg ollót kap, mert a harmadik kép azért elég jól érzékelteti, hogy mekkora is lett. De még lehet, hogy megkegyelmezek neki, mert a családom szerint vétek lenne nem hordani.
Agnellák - pro és kontra
 

 
 Minta: Tiszi
Egyszerűen megunhatatlan és kimeríthetetlen ez a minta. Csak fűztem és fűztem őket mindenféle cél nélkül, csak a fűzés öröméért, mert annyira jó volt látni, ahogy alakultak a kezeim között. azóta már kettő a tanító nénikhez vándorolt, és valószínűleg a másik kettőnek is ugyanez lesz a sorsa :-)
Háromszög medál
 
  Minta: Ildikó
 Az enyém :-) Egyszer csak rájöttem, hogy nekem nincs is háromszög nyakláncom, nosza - pillanatok alatt elkészült. Nagyon szeretem, mert finom, elegáns és vidám is egyszerre :-)
Pipacsmező
 
Minta: Beadpet
Köszönet Lizának :-)
Soha ne mondd, hogy soha.... Bár fantasztikus a minta, és tényleg a legeslegszebb horgolás, amit eddig műveltem, hát nem indult valami zökkenőmentesen. Négyszer fűztem fel variálva a gyöngyöket szín és forma miatt, mert amelyik szín gyönyörű lett volna, annak olyan katasztrofális minősége volt, hogy egyszerűen nem lehetett szépen horgolni.... Mérgemben jó néhány csomag 15-ös kása landolt a kukában :-( Próbáltam sima horgolással, próbáltam ferdével, aztán Liza tanácsára azt választottam, amelyik jobban mutatott. Toldanom kellett, mert bár Lillának nagyon keskeny a csuklója, mégis rövidke lett elsőre. Nem tudtam kiszámolni előre a kellő mintaegységet (ha valaki tudja a módját, hogyan kell kiszámolni a felfűzendő hosszt, az legyen szíves ossza meg velem, mert csődöt mondott a sima horgolásnál már bevált módszerem)de szerencsére most már megvan a tökéletes toldási módszer is :-) Mégis azt mondom, hogy egyelőre ilyet nem, mert kissé nagyon macerás volt a felfűzés.

Nálam a gyöngyök helyét egy időre átveszik a fonalak és a könyvek, mert úgy érzem azok most nagyobb örömet okoznak. De azért persze készülődik már egy gyönyörű Chalondra medál is :-)
Egy szó, mint száz - Mindenkinek nagyon kellemes nyarat és jó pihenést kívánok!

6 megjegyzés:

Ami írta...

Nagyon szépek a medálok és a karkötő is! Kár, hogy ennyi bosszússágot okozott! A rossz minőségű 15/0 honnan van? Mert akkor oda nem megyek vásárolni!

Liza írta...

Gyönyörűeket fűztél!
Örülök, ha segítettem, bár inkább a Juci, mert én is mindent tőle kérdezek :)

Orsi írta...

Szuper dolgokat hoztál! Nagyon tetszik az a pipacsos, számomra felfoghatatlan, hogy képes valaki 15/0-s gyönggyel horgolni! Annyira aprólékos munka...

Gruber Tímea írta...

Micsoda felhozatal!Egyik szebb mint a másik!!

Piky73 írta...

No ebből a regement szépségből aztán lehetetlenség lenne választani!!! Ez is tetszik... az is tetszik... mindegyik nagyon tetszik :)

Zsófi írta...

Köszönöm Lányok, olyan kedvesek vagytok :-)