2011. október 18., kedd

Gyöngytelenség

A cím egy kicsit sántít, mert szó sincs arról, hogy ne lennének gyöngyeim, csak....éppen az elmúlt egy hónapban egyetlen gyöngy sem volt a kezemben. És mostanában valahogy nem is hiányzik. Ez alatt az egy hónap alatt még csak a blogokat sem nézegettem. Aztán ma reggel előkerült a bloglista, és sorban végiglátogattam a kedvenc helyeimet :-) Sok szép dolgot láttam, de még valahogy mindig nem érzem, hogy fűznöm kellene. 
Persze lehet, hogy ebben szerepe van annak is, hogy a hétköznapok megéléséhez már komoly logisztika tudásra van szükség - hogy melyik gyerek mikor és hova :-))) 
Mostanában a fonalak bűvölnek el :-) Esténként - ha marad egy kis időm (akkor is, ha csak egy-két öltésre is), előveszem a kis dobozkámat és horgolgatok. Nem, mintha tudnék horgolni, de azért úgy csinálok :-))) Meg is mutatom, hogy miket készítettem az elmúlt hetekben. 
Elnézést a képek minőségéért, de odakint nagyon hideg volt, idebent pedig nem annyira jók a fényviszonyok este.

A virágos sapka még valamikor szeptember közepén készült a májusi "névnapi" fonalakból csakúgy, mint Kutyorg. Nagyon szeretem ezt az egyszerű formát az apró kis virágdísszel az oldalán.Sajnos csak egy gombolyagom volt ebből a csodálatos lilla színből - aminek az utolsó centiméterét is elhorgoltam, már nagyon bánom, hogy akkor nem vettem belőle többet. A sapka eredetileg "csak úgy" készült, de Lillám azonnal lecsapott rá, ahogy meglátta.  Ennél nagyobb elismerésre nincs is szükség :-)))

Kicsit, sárga, kicsit savanyú, de az enyém :-))) 
Nem is a horgolással volt problémám, sokkal inkább a kitöméssel. Egyszerűen nem tudtam olyan formára tömni, amilyenre szerettem volna. Én azon nyomban elneveztem az első példányt Frankie-nek (Frankenstein után szabadon :-), testvére pedig  Borsalino nevet kapta :-) De Andriskának nem tudtam kedvét szegni, ő imádja Kuytorgot :-) A második kuytus ajándékba lesz egy kisfiúnak - ha csak fele annyira örül majd neki, mint Andriska, akkor csudára nagy sikere lesz :-))) Köszönöm szépen az orr-ügyi segítséget Lucának!
 
 Kutyorgok
Minta: Amota Éva Helen
Köszönöm szépen!

Muszáj volt a kisfiamnak is sapkát horgolni, mert Lillának már vagy három is van :-) Nagyon sokáig keresgéltem a neten, de nem találtam igazi fiús sapkát, és már épp belekezdtem egy "simába", amikor Andrea blogjában ráleltem a hullámos sapka mintájára. Igen ám, de ugye a fonal......A kék/zöld kombinációban már előre megegyeztünk Andriskával, úgyhogy a hozott anyagból kellett dolgoznom. Nem volt egyszerű szülés, mert kb hatszor horgoltam meg a közepéig, mire jött az ötlet, tűt váltottam. És minta csoda történt volna, életre kelt a fonal. Kiadta a színét és formáját, így aztán onnantól már nem volt megállás. Az eltérő fonalvastagság miatt némileg változtatnom kellett a mintán. A végeredményt láthatjátok - nekem tetszik, és Andriskának is. Azt hiszem, a legutóbbi az, ami igazán számít :-)))
 
 Hullámos sapka
Minta: Liz McQueen/Raverly
Thank You!
Fordítás: Andrea
Nagyon szépen köszönöm!

És végül, de nem utolsó sorban a szülinapi ajándékom a családomtól - ami ugyan egy hónappal előbb érkezett, de nem bírtam magammal és bizony kibontottam. Andris sapkája már ebből készült, és úton van még néhány sapka, sál, és egy párna Lillának, amire jómagam is nagyon kíváncsi leszek - tekintettel arra, hogy továbbra sem tudom, hogyan kell(ene) kitömni.

12 megjegyzés:

Évi írta...

Fantasztikusan jók!!!Mi lenne akkor,ha még "tudnál" horgolni??
Nagyon ügyes vagy!!!Gyönyörű fonalaid vannak!!!!Pusz!!!

Pósa Andrea írta...

Hát, ahhoz képest, hogy nem tudsz horgolni, nagyon klasszakat csinálsz! Lehet, hogy nekem is el kéne kezdenem? Mert én tényleg nem tudok:)
A gyöngytelenségről csak annyit, hogy én majdnem 3 hónapig nem fűztem, és komolyan gondolkodtam azon, hogy eladom a teljes készletemet. Most már örülök, hogy nem tettem.

Erika írta...

Micsoda ajándék!:) Nagyon jók a sapkák, főleg így, hogy nem tudsz horgolni:)) Mostanában én is horgolok, bújom a horgolós blogokat, de már gyöngyözi is szeretnék.

Ami írta...

Milyen jól néznek ki! Te nem tudsz horgolni? Akkor ki tud? Nagyon szépek a sapik, és az állatkák is kedvesek.

Piky73 írta...

Hogy Te milyen ügyi vagy!!! Hihetetlen jó kis sapekokat készítettél!!! Szóval én megcáfolnám azt az állításod, hogy nem tudsz horgolni!!! Igen is szuper vagy horgolásban is!!! :)

Panka gyöngye írta...

Nagyon ügyes vagy:)A kutyorgok,a sapik is annyira helyesek:)Kíváncsian várom,miket fogsz még horgolgatni ezekből a gyönyörű színű fonalakból.És lehet a kedved is visszajönne,ha a sapira készítenél kis csajszis gyöngyvirágokat,vagy valami bogyókákat:)),amit föl-le lehet csiptetni,(hogy azért ki tud mosni...)és talán a fűzéshez is újra megjönne a kedved:)

Fandi írta...

Szia Zsófi!
Szeretnélek végre megismerni :) Mert én eddig egy másik Zsófit ismertem. Ja, én se tudok horgolni... Lehet, hogy csak meg kéne próbálnom? Ilyen egyszerű lenne? Vagy Te mégis csak tudsz?! Azt hiszem az utóbbi :)
Gratulálok Neked mindenhez, főleg a gyerekeidhez, mert tudom, hogy Ők a legfontosabbak az életedben!!!
Puszi Nekik is:
Andi

Gruber Tímea írta...

Eszméletlenül jók lettek a sapik!A gyöngyös csodáidat már nagyon hiányolom! Jó lenne látni mit hozol ki a két technika együttes használatával.

Andy írta...

Angliában láttam szivacsdarabkákat és direkt erre a célra készített kitömőanyagot hobbiboltban, nagy zsákokban...nem tudom Magyarországon lehet e kapni.

Zsófi írta...

Micsoda csodás véletlen, hogy a napokban kezdtem ötleteket keresni horgolt sapira :)
Gyerekkoromban tanultam horgolni, azota csak gyöngyöt horgoltam, de mostmár eljött az ideje ismét nekifogni, ugynis van jónéhány gyönyörű kendőm, sálam, de ami a sapikat illeti hiányban szenvedek, ami meg a boltokban kapható, az nekem túl sablonos (na vajon miért:)?)))
Gyönyörűek a sapkáid, ihletet adnak nekem, köszönöm :)))

Schnappy írta...

Nagyon jók a sapik, a kutyuk is édesek!
Gratulálok, nyertél a játékomban, nézz be hozzám!:)

Schnappy írta...

Kedves Zsófi! MÉg mindig nem kaptam meg e-mailben a címed, hová küldjem a nyereményed!!