2010. szeptember 27., hétfő

Bloghétfő

A blogháttér 1280×960 felbontású képernyőre készült, figyelembe véve azt, hogy a képernyőn nem a teljes képet látjuk. Mert például, ha ugyanezt a képet beállítpd az asztallapon háttérként, akkor teljesen máshogy fest majd, mint blogháttérként, pedig a felbontás ugyanaz.
A fejléc 660 px szélességű beállításhoz illik, és ezt - ha szeretnéd a saját nevedet, blogcímedet beleírni, akkor egy képszerkesztőben meg kell nyitni, és ezután szöveg hozzáadással beírhatod, amit szeretnél, majd mentsd el újra, és ezt tedd be fejléc háttérként! Jó szórakozást!
(Jelzem, hogy én teljesen amatőr vagyok a témában!) 


Egy kis segítség :-)
Blogháttér (figyelem, a felbontás 1280×960, használt sablon: Minima):
  • A blogodban a tervezés fülre kattintva hozz létra egy új HTML/Java Script modult!
  • Oda írd be a következőket: A kiválasztott kód az, a mit a kép alatt látsz.
  • Amennyiben a fejlécet is szeretnéd használni, akkor kattints rá a fejléc feliratra, és mentsd el azt a saját gépedre.
  • Kattints a blogodban a Tervezés fülre. Legfelül ott találod a fejléc feliratot, kattints rá, majd a szerkesztés gombra.
  • Válaszd ki a gépedről az előbb elmentett fejléc képét, majd kattints a cím és leírás melletti kis karikába. Mentés.
  • Előnézetben megtekintheted, hogy tetszik - e, amit csináltál! Figyelj arra, hogy mielőtt bármit is csinálsz, mentsd el a kezdő sablonodat, mert ehhez vissza tudsz térni, ha valami nem úgy sikerül, mint ahogy szeretted volna. Sablon mentése a Tervezés/HTML kód szerkesztése fülnél lehetséges.

Bigyó bogyóNa, ezt is kipipálhatom :-) Ez az a bogyó az, ami nagy valószínűséggel bontásra kerül majd, mert nekem valahogy olyan "túl....". Pedig nagyon nagy lelkesedéssel horgoltam ám, és izgultam közben, hogy sikerül -e? Mire elkészült, már nem tetszett annyira. De azért egy darabig még nézegetem, végül is ez az első igazi mintás horgolt bogyeszom.
Minta: Perles Poesie
Színek: púderrózsaszín, sötét krém matt, sötét bronz matt metál, matt oliva

2010. szeptember 24., péntek

Лилла Ханзл

Én is csak ma kaptam a linket. Hogy mi is - jobban mondva ki is az a Лилла Ханзл????
Hát a Hanzl Lilla :-))))

http://www.winnersgames.ru/swimming.html

Blogháttér

Elkészült az első saját bloghátterem :-)

Felhasznált anyagok/Materials:
Thank you Fran!

2010. szeptember 22., szerda

Flower Power - avagy hogyan ékeskedj más tollával :-)
Az úgy volt........hogy Adritól ajándékba kaptam ezt a Flower Power medál, meg hozzá gyöngyöket, zsinórt, fityegőket, teklákat - azzal, hogy majd én készítek hozzá láncot, és akkor ez lesz a mi kis közös projektünk Lillának.
Én nagy lendülettel bele is kezdtem. Horgoltam egy láncot - valamiért nem volt az igazi, így lebontottam. Horgoltam egyet más mintával - nem jött be, így lebontottam. Horgoltam egy harmadikat is 5 szemmel, hogy ez már tutira jó lesz, hát ez sem lett jó.... Aztán rá jöttem, hogy az az alapvető "probláma", hogy a medál túlságosan is szép, és nem szabad, hogy bármi is elvigye róla a szemet. Így alakult ki a mostani forma.
Vagy lehet, hogy egyszerűen önös érdek vezérelt, mert így a megmaradt gyöngyökből már nekem horgolódik egy lánc :-)))
Zárójelben jegyzem  meg, hogy Lillám azonnal fel is vette, úgyhogy ma ebben pompázik a suliban :-)
Adri, köszönet ezért a gyönyörűségért!

2010. szeptember 21., kedd

Játék Nironál


Niro Játékot hirdetett. Ezeket a csudaszép dolgokat nyerheted meg, amennyiben Te leszel a szerencsés. Csatlakozz hozzánk Te is! A játék részleteiről itt olvashatsz.

2010. szeptember 20., hétfő

Szőlőszüret :-)

Minta :-)

Az úgy volt.......hogy az elmúlt kb három hónapban nem fűztem semmit. El is ment a kedvem az egésztől. Sajnos én nem vagyok az a fajta ötletgazda gyöngyöslány - hiszen pl. ha már a minta megvan, akkor is hosszú-hosszú órákat vagyok képek a színválasztással vacakolni, ami legtöbbször nem is sikerül - így arra az elhatározásra jutottam, hogy a gyöngyeimet egy időre összecsomagolom, és a pincébe viszem; mert ami nem megy, azt nem kelle erőltetni.
Aztán kaptam egy nagyon kedves levelet Évitől, aki arról érdeklődött, hogy mi van velem. Amikor megírtam neki, hogy nagy valószínűséggel a fűzésnek annyi, akkor sajnálkozását fejezte ki, és azt is megírta, hogy ő bizony nagyon szereti a horgoltjaimat. És ez nagyon jól esett :-)))) Tudjátok olyan ez, mint egy szikra, olyan... szeretet szikra. Mert Évit nem ismerem személyesen, nem vagyunk blogbarátnők sem, és mégis azt írta, hogy szereti a horgoltjaimat!
Amikor hazamentem a munkából, kinyitottam a már összepakolt dobozt, és ez lett belőle :-)
(A lánc ajándék lesz majd egy barátunknak. )
Évi, nagyon szépen köszönöm a bíztatást, visszahoztál egy kicsit a gyöngyös világba!
UI: Már készül ám a következő :-)

2010. szeptember 7., kedd

Boldog születésnapot!

Andriskám 9 éves lettél,
Isten éltessen sokáig!