2011. október 18., kedd

Gyöngytelenség

A cím egy kicsit sántít, mert szó sincs arról, hogy ne lennének gyöngyeim, csak....éppen az elmúlt egy hónapban egyetlen gyöngy sem volt a kezemben. És mostanában valahogy nem is hiányzik. Ez alatt az egy hónap alatt még csak a blogokat sem nézegettem. Aztán ma reggel előkerült a bloglista, és sorban végiglátogattam a kedvenc helyeimet :-) Sok szép dolgot láttam, de még valahogy mindig nem érzem, hogy fűznöm kellene. 
Persze lehet, hogy ebben szerepe van annak is, hogy a hétköznapok megéléséhez már komoly logisztika tudásra van szükség - hogy melyik gyerek mikor és hova :-))) 
Mostanában a fonalak bűvölnek el :-) Esténként - ha marad egy kis időm (akkor is, ha csak egy-két öltésre is), előveszem a kis dobozkámat és horgolgatok. Nem, mintha tudnék horgolni, de azért úgy csinálok :-))) Meg is mutatom, hogy miket készítettem az elmúlt hetekben. 
Elnézést a képek minőségéért, de odakint nagyon hideg volt, idebent pedig nem annyira jók a fényviszonyok este.

A virágos sapka még valamikor szeptember közepén készült a májusi "névnapi" fonalakból csakúgy, mint Kutyorg. Nagyon szeretem ezt az egyszerű formát az apró kis virágdísszel az oldalán.Sajnos csak egy gombolyagom volt ebből a csodálatos lilla színből - aminek az utolsó centiméterét is elhorgoltam, már nagyon bánom, hogy akkor nem vettem belőle többet. A sapka eredetileg "csak úgy" készült, de Lillám azonnal lecsapott rá, ahogy meglátta.  Ennél nagyobb elismerésre nincs is szükség :-)))

Kicsit, sárga, kicsit savanyú, de az enyém :-))) 
Nem is a horgolással volt problémám, sokkal inkább a kitöméssel. Egyszerűen nem tudtam olyan formára tömni, amilyenre szerettem volna. Én azon nyomban elneveztem az első példányt Frankie-nek (Frankenstein után szabadon :-), testvére pedig  Borsalino nevet kapta :-) De Andriskának nem tudtam kedvét szegni, ő imádja Kuytorgot :-) A második kuytus ajándékba lesz egy kisfiúnak - ha csak fele annyira örül majd neki, mint Andriska, akkor csudára nagy sikere lesz :-))) Köszönöm szépen az orr-ügyi segítséget Lucának!
 
 Kutyorgok
Minta: Amota Éva Helen
Köszönöm szépen!

Muszáj volt a kisfiamnak is sapkát horgolni, mert Lillának már vagy három is van :-) Nagyon sokáig keresgéltem a neten, de nem találtam igazi fiús sapkát, és már épp belekezdtem egy "simába", amikor Andrea blogjában ráleltem a hullámos sapka mintájára. Igen ám, de ugye a fonal......A kék/zöld kombinációban már előre megegyeztünk Andriskával, úgyhogy a hozott anyagból kellett dolgoznom. Nem volt egyszerű szülés, mert kb hatszor horgoltam meg a közepéig, mire jött az ötlet, tűt váltottam. És minta csoda történt volna, életre kelt a fonal. Kiadta a színét és formáját, így aztán onnantól már nem volt megállás. Az eltérő fonalvastagság miatt némileg változtatnom kellett a mintán. A végeredményt láthatjátok - nekem tetszik, és Andriskának is. Azt hiszem, a legutóbbi az, ami igazán számít :-)))
 
 Hullámos sapka
Minta: Liz McQueen/Raverly
Thank You!
Fordítás: Andrea
Nagyon szépen köszönöm!

És végül, de nem utolsó sorban a szülinapi ajándékom a családomtól - ami ugyan egy hónappal előbb érkezett, de nem bírtam magammal és bizony kibontottam. Andris sapkája már ebből készült, és úton van még néhány sapka, sál, és egy párna Lillának, amire jómagam is nagyon kíváncsi leszek - tekintettel arra, hogy továbbra sem tudom, hogyan kell(ene) kitömni.

Hétvége

Szombaton a Csodalámpa Alapítvány önkéntestalálkozóján voltunk, vasárnap pedig a Bátor Táborba látogattunk el.
 
Csocsó-csata
 Lilla

2011. október 17., hétfő

Valami egészen más :-)

Pénteken zajlottak a Bolyai matematika csapatverseny megyei fordulói, s bár még végleges eredmény nincsen, muszáj elmondanom, hogy mennyire büszke vagyok a gyerkőceimre :-))) Mindketten az első hatban végeztek, Andriskáéknál 86, Lilláéknál 120 csapat indult.
Viccelődtünk is otthon, hogy ők a legjobb matek-testvér páros :-)))
http://www.bolyaiverseny.hu/matek/
Képekben is meg kell mutatnom....(ha már a link nem az igazi):

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat!
És akkor a végeredmény, tadadadááááám :-))))