2011. január 31., hétfő

Hanzlék a jégen

Piruett a'la Hanzl
Csoportos gyakorlat
Beugrós libelle
Próbáljunk meg talpon maradni
Az én jó gyermekeim :-)
No comment
Valami zsákmányt muszáj volt hazavinni ....

Kis focistám :-)

Soha ne mondd, hogy soha :-) Két és fél év foci után pénteken az utolsó edzésen készült ez a kép. Egyik szemem sír, a másik nevet, mert azért az én szívem mindig is a focihoz húzott. Mostantól viszont már igazi vívós anyuka leszek :-)))

2011. január 25., kedd

Blogszülinapi játék Andinál

Andi blogszülinapi játékot hirdetett, csudajó ajándékokkal :-) Bővebben itt olvashasz. Játssz velünk Te is!

2011. január 24., hétfő

Lencsék

Imádom őket :-)

Eredeti minta: Perlicoti
Amikor Babránál megláttam a lencsét, tudtam, hogy előbb vagy utóbb én is megfűzöm. De aztán nem kaptam korongot, úgyhogy halasztottam a dolgot. Most megint elővettem a képeket, nézegettem innen, nézegettem onnan, és muszáj volt nekikezdeni, aztán lencse is lett .-) Annyira jó volt fűzni, mintha a fejemben lett volna minden. Bevallom őszintén, ez az első darabom, amit kép alapján fűztem, és szerintem nagyon jól sikerült.
Aztán azonnal következett a második is. Sejtettem, hogy azért ez egy kicsit rázósabb lesz, el is akadtam egy kicsit a vége előtt 3 sorral, de mivel Babra rögtön a segítségemre sietett, már készen is lehetne, ha....figyelek az intő jelekre, és pihentetem a kacsómat. Én viszont azonnal akartam, úgyhogy most aztán egy jó hosszú kényszerpihenő következik :-((((

Babra, nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

2011. január 23., vasárnap

Chili

Péntek délután új családtag érkezett hozzánk egy 7 hónapos szakállas agáma fiú személyében, akit hosszas gondolkodás után Chilinek neveztünk el.
Lilla régóta vágyott rá, csak a sors közbeszólt, de most már elérkezettnek láttuk az időt a kis jószág befogadására. Szelíd, és nagyon aranyos, de szerintem egyelőre még nem teljesen nyertük el a bizalmát. Hamarosan elkészül a hátterezett terráriuma is, és nagyon reméljük, hogy a többi "diló" állatunkhoz hasonlóan ő is igazi Hanzl lesz :-)

2011. január 17., hétfő

Donut

Minta: Laure

Amikor Évinél megláttam a Donut medált, elvesztem :-) Pedig már vagy ezerszer megfogadtam, hogy francia mintákkal nem kezdek.....Megfűztem, tetszik is - meg nem is. Sokáig bajlódtam a lánc részével, de végül a sodrony mellett döntöttem, mert szerintem ez passzol hozzá a legjobban. Amúgy elég vaskos darab, mármint hogy nagy is, meg nehéz is, de azért még hordható :-)
Évi, köszönöm szépen a mintát! 

2011. január 13., csütörtök

Flower Power d.f. az enyém :-)

Ha csak ez az egy láncom lenne, azt hiszem, hogy akkor is minden ruhámhoz lenne ékszerem :-))) Ritkán fűzök magamnak, de erre már annyira vágytam, hogy mégicsak rászántam magam. Talán Szilveszter napján lett kész, úgyhogy az új esztendőt már ebben köszönthettem.

Volt, nincs :-)

Horgoltam még egy sapkát, ezúttal Lillának, kis virágok helyett nagy virággal :-) Egészen jól sikerült darab lett, különösen a díszítésre vagyok büszke. Talán egy hétig hordhatta a lánykám, aztán múlt szombaton szőrén-szálán eltűnt valahol az otthon - a zeneiskola - és a vívóedzés közötti háromszögben :-((((((

2011. január 12., szerda

Mini Flower power d.f.

Nikinél láttam először 15-ös kásából készült Flower powert. Azonnal megtetszett az  ötlet, és amikor elkészült az én medálom is, nem csalódtam. A delica helyetti kásák következtében a virág sokkal "lágyabb", íveltebb lett. Niki, nagyon szépen köszönöm az ötletet!

2011. január 11., kedd

Az első hangverseny

Büszkeségem :-)

2011. január 10., hétfő

Lámpagyöngyös horgolt

Formatervezés: AGABEN-design

Olyan szép ez a lánc, hogy perceket gyönyörködtem benne, miután elkészült. A lámpagyöngyöt Barbi készítette, és pont olyan, amilyet szerettem volna, szóval olyan Zsófis :-)
Mégis nagy valószínűséggel bontanom kell, mert a hurok egy kicsit szűkösre sikeredett, így csak a fejtetőn át lenne felvehető, az meg azért nem annyire kényelmes.

2011. január 5., szerda

Tulipánok


Annyire jók ezek a képek, hogy nem tudtam dönteni. Hiába na, ha valakinek vérében van a fotózás :-)